Synoda 2021 – 2023

Ve dnech 8. a 9. října 2021 zahájil papež František tříletý synodální proces rozdělený do tří fází – na diecézní, kontinentální a univerzální. Spočívat bude v konzultacích a rozlišování. Jak zdůrazňuje sekretář Synody, jde o to, aby se do celého procesu více angažoval Lid Boží. “Proces rozhodování začíná v církvi vždy nasloucháním, protože jedině tak lze pochopit, jak a kam chce Duch vést církev”.
 
V příloze naleznete podpůrné materiály pro synodální proces v diecézích. Ti z Vás, které toto téma synodálního procesu osloví vytvoří pracovní skupinu. Ta by měla mít min. 5, max. 8 osob. Určíte si moderátora a vyberete si jedno z deseti témat, kterému se budete věnovat během svých společných setkání.
 
Setkání budou 3 a jejich závěrem by mělo být shrnutí moderátorem Vašich zamyšlení nad vybraným tématem. Závěr (shrnutí) bude následně postoupeno dál na diecézní úroveň. Toto vše do 2. března 2022.
 
Okruhy témat, nad kterými se můžete zamýšlet najdete v souboru “06-hlavni-otazky-pro-synodalni-konzultacni-setkani”. Doporučuji projít alespoň tento dokument, abyste získali základní představu.
 
Kdo z Vás, bude mít zájem se synodálního procesu zúčastnit, nahlaste se prosím v sakristii, nebo mi napište na můj email: maderyc.martin@seznam.cz, popř. se můžete nahlásit i u pana faráře do 8. prosince 2021.
 
Podle počtu zájemců pak vytvoříme skupinu (nebo skupiny) a ty se pak domluví mezi sebou na jednotlivých setkání.
 
Přílohy: